Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı

Mezoterapi önemli bir estetik tedavi yöntemi ve hekimlerce yapılması öneriliyor.  Elbette uzman hekimlerce yapılan mezoterapi uygulamalarından sonra hem etkilerin daha kalıcı olması hem de cilt konforunun sağlanması için daha özenli bir bakım gerekiyor. Biz bu yazımızda mezoterapi sonrası cilt bakımı inceleyeceğiz. Öncelikle mezoterapinin anlamını açıklayalım.


Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi 1950 yıllarda ilk önce Fransa’da uygulanmaya başlamış. Genel olarak mezoterapi cilt için önemli olan bir takım mineral, vitamin ve yapı taşlarının, önemli aktiflerin, mikro iğneler yolu ile cilt altına enjekte edilmesi işlemi olarak tanımlanabilir. Bu nedenle kozmetik bir işlem değil, bir tıbbi girişim olarak değerlendirilmeli ve mutlaka doktorlar tarafından yapılmalıdır.

Mezoterapi işlemleri bu doğrultuda, doktorlar tarafından;
• Lekeli cilt görünümünün düzeltilmesi,

• Kırışıklık görünümünün düzeltilmesi,
• Çatlak izlerinin görünümünün düzeltilmesi,
• Selülit görünümü ve bölgesel zayıflama işlemleri,
• Saç sağlığı ve dökülme problemleri
gibi birçok amaca yönelik olarak uygulanmakta.

Mezoterapi İşlemleri Kimler Tarafından Yapılmalı

Mezoterapi sonrasında ciltte zaman zaman, geçici kızarıklık şişlik ve hassasiyet gibi yan etkiler ortaya çıkabilmekte. Uzman kişiler dışında yanlış ürünlerin kullanımı ile enfeksiyon gelişimi dahil olmak üzere birçok ciddi sağlık sorunu oluşabileceğini lütfen göz önünde bulundurun. Mezoterapi işlemleri mutlaka bu konuda eğitim almış doktorlar tarafından yapılmalı. Plastik Cerrahlar, Dermatoloji uzmanı doktorlar, medikal estetik ve mezoterapi konusunda eğitim almış pratisyen hekimler ya da diğer branş hekimleri mezoterapi uygulamalarını yapabilmekteler.

Mezoterapi Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Mezoterapinin cilt sağlığı ve görünümü üzerindeki olumlu etkilerinin sürdürülmesi için, mezoterapi sonrasında cilt bakım ürünleri seçiminde ve kullanımında daha titiz davranılması tavsiye ediliyor. Özellikle mezoterapi işlemi sonrasında cildi yatıştırıcı, hassasiyet karşıtı bakım sağlayan nitelikli Dermokozmetik özellikler taşıyan mezoterapi sonrası bakım ürünlerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Birçok mezoterapi markasının buna yönelik ürünleri mevcut.

Mezoterapi sonrası cilt bakım ürünlerine örnek olarak verebileceğimiz bir marka da Fusion Cilt Bakım ürünleri. Fusion Mezoterapi ürünlerinin cilt bakım markası olan Fusion, mezoterapi sonrası cilt bakım ürünlerine oldukça iyi bir örnek. Fusion cilt bakım ürünleri içerisinde, temizleyici krem, peeling etkili enzimatik maske, nemlendirici cilt kremi, vücut kremi ve özel selüloz yaprak maske ürünlerinden oluşan bir seri mevcut.

Bu ürünler dışında elbette diğer profesyonel cilt bakım uygulamalarında olduğu gibi, mezoterapi uygulamaları sonrasında da güneşten korunma ürünleri kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Cildinize uygun güneş kremi seçmeniz burada önem taşıyor. 

Uniqage güneş kremi ise mezoterapi sonrası ve lazer uygulamaları gibi medikal estetik işlemlerinden sonra cildinize üstün koruma sağlar.