Badem Yağı Hakkında Her Şey


Badem yağı içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri sayesinde cildimiz başta olmak üzere bütün vücudumuz için tam olarak bir doğal mucizedir. Cildimizi nemlendirmek için en uygun ürünlerden bir tanesi badem yağıdır. Doğal yağlar, piyasadaki birçok ürünün aksine içerisinde kimyasal bir madde içermez, bu da badem yağı gibi doğal yağların cildinizde hassasiyet veya başka bir sorun oluşturmayacağı anlamına gelir. Biz de bu yazımızda badem yağı nedir, cilt bakımında badem yağı nasıl kullanılır sorularını cevaplayacağız.

Badem Yağı Nedir?

Badem yağı, eczacılık alanında oldukça sık kullanılan birçok sağlık sorununun giderilmesine yardımcı olan doğal bir yağdır. Doğal olması ve içerisinde E vitamini, kalsiyum, fosfor, selenyum, bakır, çinko, demir, magnezyum bakımından çok zengin olmasından dolayı birçok alanda kullanılmaya uygundur. Kozmetik alanda kullanılan badem yağı genellikle tatlı badem yağıdır.

Badem Yağının Faydaları

Badem yağı kozmetik sektöründe saç bakımından cilt bakımına, tırnak bakımına kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Gelin hep birlikte badem yağının kullanım alanlarını ve badem yağının faydalarını inceleyelim.


• Cildi Nemlendirir ve Parlak Bir Görünüm kazandırır.

Cildimizi düzenli olarak nemlendirmek zorundayız. Cildimizi nemlendirerek, cildimizdeki yağ ve su dengesinin bozulmamasının önüne geçmeli, cildimizde kuruluk, hassasiyet ve akne gibi sorunların oluşmasını engellemeliyiz.

Badem yağı, cildi çok iyi nemlendirir, yenilenmesine yardımcı olur ve parlak, canlı bir görünüm kazandırır. İçerisindeki zengin vitaminler, mineraller ve doğal asit dengesi sayesinde cildimiz için her zaman kullanabileceğimiz en uygun nemlendiricilerden bir tanesidir. Doğal içeriği, cildimizin ihtiyaç duyduğu yağ ve mineral dengesinin karşılanmasına yardımcı olur. Doğal bir yağ olması sebebi ile de cildimize oldukça hızlı şekilde nüfuz eder.

• Cildin Onarılmasına Yardımcı Olur

Cildimizde oluşmuş çatlak, hassasiyet veya tahriş olmuş bölgelerin toparlanmasına ve onarılmasına yardımcı olur. Badem vitamin ve mineral açısından oldukça besleyicidir, cildin kendini yenilemesine yardımcı olur. Aynı zamanda da ciltteki kaşınma, kızarıklık gibi sorunların giderilmesine de yardımcı olur. Cildi hen onararak hem de nemlendirerek pullanmayı da azaltır.


• Yaşlanma Karşıtı Bakım İçin En Etkili Çözümlerden Birisidir

Cildimizde zamanla ortaya çıkan lekelerin kırışıklıkların ve sarkmaların ortaya çıkmaması için cildimize dikkat etmeli, gereken tedbirleri almalıyız. Bu tedbirler de cildimiz için uygun olan cilt bakım rutinini uygulamaktır. Cildimizi güneşten korumalı, nemlendirmeli ve cildinizdeki diğer sorunlara göre hareket etmeliyiz. Cildimiz leke ve kırışıklığa hassas bir cilt ise, badem yağı gerçekten de etkili bir çözüm olacaktır. Badem yağı hem iyi bir nemlendirici hem de iyi bir onarıcı olduğu için cildin kendisini yenilemesine yardımcı olacak böylece, cilt kendini daha dengeli ve hızlı bir şekilde yenileyecek. Cildiniz gençliğini koruyacak, leke ve kırışıklıkların engellenmesine yardımcı olacaktır.

Saç ve Tırnak Bakımı

E vitamini saçın güçlülüğü ve dayanıklılığı için oldukça önemli bir vitamindir. Yeterli E vitaminine sahip saçlarda, dökülme, yıpranma, kırılma gibi sorunlara daha az rastlanır. Badem yağı da hem E vitamini hem de saçınızın daha güçlü ve daha canlı görünmesi için gerekli olan birçok bileşeni içerir.

Tırnaklarda saçlar ile benzer yapı içerisindedir. Kolayca kırılan veya zayıf görünen tırnakların, sağlam olması ve daha düzgün görünmesine yardımcı olur.